Nagyfalui üzenet, 2009. március

Posted On január 26, 2010

Filed under Uncategorized

Comments Dropped leave a response

2009 – A ZARÁNDOKHELYEK MEGISMERÉSÉNEK AZ ÉVE –MÁRCIUS

”Isten és a felebarát szeretetében éljétek le földi zarándoklásotok szent idejét!”

54. havi imatalálkozó Nagyfaluban, a Szentháromság hegyén

A Szentírásból elmélkedjük át a vasárnapi evangéliumokat! (Mt.4,1-11; 17,1-9; Jn.4,5-42; 9,1-41; 11,1-45)

Havi mottó:“Ne félj a rád váró szenvedéstől!” (Jel.2,10)

Havi imaszándék: azért könyörgünk lélekben együtt, hogy az egész Földön csökkenjen a szenvedés és különösen a Szentföldön béke legyen és maradjon!

Konkrét feladatunk: a kilencedben és azután Hétfőn, Szerdán és Pénteken elvégezzük a szabaditó imát. A Szentháromság Nevében megkötözzük a gonosz lelkeket, a háború, a békétlenség, a gyűlölet szellemét,… és megsemmisítjük alvilági terveiket.

Tanítás a Szentlélek Istentől 2009 márciusában

“Szeretteim! Mivel nagyon közel vagytok az isteni figyelmeztetéshez, megkérlek benneteket, hogy elmélkedjétek át újra, lelki közösségetekben, a januári és a februári tanításokat.

Jelenleg, mivel nagyböjtben vagytok és a keresztutat is gyakrabban végzitek el, arra tanítalak meg titeket hogyan viszonyuljatok a szenvedéshez! Tudnotok kell, hogy a Földön senki sem kerülheti el a keresztre feszítésnek valamilyen formáját. Ez hozzá tartozik a földi életetekhez. A kérdés mindig az, hogy Velem vagy Nélkülem elitek-e meg a szenvedéseket. Ha Nélkülem élitek meg: káromkodva, átkozódva, kábitószerbe, öngyilkosságba,… menekülve, akkor a károtokra válik. Ha a szenvedést Velem élitek meg, akkor nektek is és mindazoknak a javára válik, akikért felajánljátok.

Jézus, amikor a Földön élt, értelmet adott a szenvedésnek.

Gyakran teszitek fel a kérdést: miért engedi meg a jó Isten a szenvedést? Azért, mert amikor az emberek szenvednek mindenkit és mindent másképpen látnak. Eddigi életetek sok gyötrődése és szenvedése azért volt, mert nem hallgattatok isteni figyelmeztetéseimre és Tőlem függetlenül akartatok élni! Arra is készüljetek fel, minél közelebb kerültök Hozzám, a lelki béke mellett, egyre mélyebb lelki szenvedésen mentek át, azért, mert egyre érzékenyebbé váltok a világban lévő rosszal szemben. A testi – lelki szenvedések megértetik veletek, hogy földi életetek véges és égi honvágyat fognak kelteni bennetek!

Én arra kérlek titeket, ne féljetek akkor sem, ha az egész világ és a pokol összefog ellenetek szomorúságot okozva, mert ti a győztes oldalán álltok, Aki veletek és bennetek van. Szenvedéseitek ellenére minden nap, adjatok hálát, hogy titeket nem csak földi életre teremtettelek – mint az állatokat és a növényeket – hanem boldog örök életre. A földi élet Jézusnak sem volt Mennyország, nektek sem lehet az. Ennek ellenére ne féljetek, mert erőtökön felüli keresztet nem engedek rátok!

Tudjátok meg, hogy a szenvedések megtapasztalása, azért is szükséges a számotokra, hogy jobban megismerjetek Engem, önmagatokat és az embereket. A szenvedés a hitetek, reményetek és szeretetetek próbája a Földön. A nagy szenvedéseknek jelzés értéke is van. Általuk azt üzenem nektek: legyetek állandóan készen, mert elérkeztetek az utolsó időbe! A szenvedés kegyelem a számotokra, mert ezáltal Isten, a lélek, a maradandó, a lényeges,… kerülhet az első helyre. A szenvedés engesztelési lehetőség is a bűneitekért, az egész emberiség bűneiért és a tisztítótűzben szenvedő lelkekért. Jó volna, ha megtanulnátok Szent Ágostonnal kimondani a nehézségek közepette: “Uram, itt a Földön égess, vágj,… csak odaát üdvözíts!” Tudnotok kell, hogy az igazi örömet csak a bűn és nem a szenvedés teszi tönkre!

Hogyan éljétek meg a szenvedést? Arra kérlek titeket soha ne bíráljátok felül Isten rátok vonatkozó Akaratát! Legyetek mindig megelégedve mindazzal, ami Isten engedélyével veletek történik! Ugye ti is észreveszitek azt, hogy az erős hitü emberek komolyan szenvednek panaszkodás nélkül és a gyenge hitü emberek panaszkodnak komolyabb szenvedés nélkül is. Tanuljatok meg ti is tűrni, szenvedni zokszó nélkül, Jézusért! Soha ne azt mondjátok a szenvedésben: “Miért engedted meg a szenvedést Uram?”, hanem “Mi a célod ezzel a szenvedéssel Uram?” Tanuljátok meg kimondani Jézussal: “Atyám, ne az én akaratom legyen meg, hanem a Tiéd!” Tudjátok meg, Isten előtt a legértékesebb a csendesen, türelmesen, békésen megélt szenvedés!

A szenvedéseitek közepette Én is teszek fel nektek néhány kérdést. Vajon megszabadultatok-e a bűneitektől, amelyek legtöbször a szenvedéseiteknek az okozói? Mint igazi engesztelők megtanultátok-e a legnehezebb leckét, a szenvedés csendes elfogadását és felajánlását az emberiség megmeneküléséért? Most készen vagytok-e a Velünk való találkozásra?

Megáldalak benneteket a türelmes szenvedés kegyelmével!!!”

Házi feladat márciusra:

“URAM, ITT A FÖLDÖN ÉGESS, VÁGJ,… CSAK ODAÁT ÜDVÖZíTS!!!

Előretekintés 2009 áprilisára:

Közös imaszándék lesz: azokért engesztelünk, akiknél a bocsánatkérés és a megbocsátás nem működik.

Konkrét feladatunk lesz:végezzünk egy őszinte szentgyónást a feltámadt Krisztus iránti szeretetből.

N.B. 2009 április elsőpéntekén és elsőszombatján Szt. Fausztina ereklyéje lesz Nagyfaluban a Szentháromság hegyén!

Szentföldi élmények

1993 január 24 és február 1-e között voltam a Szentföldön. Biztos vagyok abban, 16 év eltelte után, akik eljutnak Isten kegyelméből oda, ahol az Úr Jézus született, nevelkedett, tanított, meghalt feltámadt és dicsőségesen felment a Mennybe, mindenkit másképpen érint meg a Szentföld.

Elgondolkodtató látni a kegyelmi magasságot és emberi mélységet is, ahol Jézus élt. Ő megszentelte a helyet, de sajnos az emberek ott sem szentek. Elgondolkodtató Jézus születése után 2009-ben, még mindig élnek a Földön emberek, akik nem hisznek Jézus Krisztusban, mint Isten- emberben és nagyon sokan közöbösek vele szemben. Az örömteli élmények mellett e fájdalmas érzés is végigkisért zarándoklatunkon.

Azokon a helyeken, ahol Jézus élt, szinte mindenhol van egy templom, amely azt hirdeti 2009 évvel ezelőtt a második isteni személy járt a Földön. Biztos nagy esemény volt az, amikor az ember a Holdra lépett, de annál sokkal nagyobb esemény az, amikor Isten, Jézus személyében a Földre lépett.

A Szentföld többnyire sziklás terület. Talán olyan kemény a talaj, mint sok embernek a szíve. Mégis, ha eltávolítják a felszínről a köveket és földet hordanak rá, bőséges termést hoz. Persze csak úgy, ha szinte folyamatosan öntözik.

Amikor a repülőgéppel felszálltunk Bukarestben, csak katolikus papok, tele volt a szívünk elvárással. A Szentföldön bárhol megfordultunk a Szentírásból felolvastuk azt a részt, ami oda illő volt. Minden nap nagyon sok új információhoz jutottunk. A Szenföldi utazás után hónapokra volt szükség, hogy feldolgozzam az ott látottakat.

Szerintem minden pap, de keresztény is, életében legalább egyszer el kellene jusson a Szentföldre. Nekem is voltak elképzeléseim a Szentföldről, de a valóság egészen más. Azóta, úgy olvasom a Szentírást, hogy látom is azokat a szent helyeket, ahol az események történtek.

Most csak a főbb szent helyeket szeretném bemutatni, úgy, ahogy én láttam.

Betlehemben, ahol Jézus született, elgondolkodtatott az alacsony bejárati ajtó, amit valamikor azért készitettek így, mert a pogányok lóval mentek be és istállóként használták a templomot. Tanítása: csak mélyen meghajolva, alázatosan lehet megtalálni Jézust a templomban, a felebarátban, a szentségekben. Mély tisztelettel és szeretettel csókoltuk meg azt a szent helyet, ahol az Úr Jézus megszületett. Oda van írva latinul: “Itt született Jézus Krisztus!” Milyen jó, ha elmondhatjuk a szívünkre mutatva, ott is megszületett, él az Úr Jézus és jól érzi magát.

Názáretben megrázó élmény volt látni azt a templomot és benne azt az oszlopot, amely mellett megjelent Gábriel főangyal, Szűz Máriának! Úgy van kiképezve a templom, mint egy liliom. A templom körül egy fedett folyósó. A világ szinte minden részéről küldtek oda Szűzanyáról festett képet. Csodálatos látni azt, hogy szinte minden nemzet szereti a Szent Szüzet.

Voltunk a Tábor hegyen, ahol az Úr Jézus ima közben átváltozott. Ezt a szent hegyet valamikor a keresztények lépcsőkön és térdenállva közelítették meg. Voltunk Kánában, ahol Jézus az első csodát tette a mennyegzőn, ahol a vizet borrá változtatta. Voltunk Ain Karemben, ahol Szűz Mária meglátogatta Erzsébetet. Voltunk Kafarnaumban, Péter apostol házánál. Láttuk a 8 boldogság templomát a tenger parton. Megfürödtünk a Holt tengerben, áthajóztunk a Genezáret taván, megmosdottunk a Jordán folyóban. Láttuk Jerikót, Cezareát, Haifát a nagy kikötővárost, a Kármel hegyet, az Olajfák hegyét, a Mennybemenetel kápolnáját, a Hebron völgyét, Szent Anna templomát, a Moria hegyét,…

Jeruzsálem volt a legnagyobb hatással rám. Ott, megérintettük a Golgota csúcsát, ahol a kereszt állt, megcsókoltuk azt a követ, ahol Jézus holtteste volt és miséztünk azon a szent helyen, ahol Jézust eltemették és dicsőségesen feltámadt.

Felejthetetlen élmény ott járni, ahol éltek a próféták, az Úr Jézus, Szűz Mária, Szent József, az apostolok, az első keresztények, ahol minden Jézusról beszél, még a kövek is!

(Összeállitotta Ft. Csilik János)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s