Az Isten számít rád

Első ima:

Úr Jézus Krisztus! Te Isten Fia és a Szűzanya Fia, Isten és Ember, Te, aki aggódó és véres verejtéket ontottál az Olajfák hegyén, kegyeskedjél a Te mennyei Atyád elé terjeszteni és felajánlani e véres verejtéket X haldoklóért (vagy: a világ végezetéig élő összes haldokló emberért). De ha ő bűneivel az örök kárhozatot érdemli is, legyen ez tőle elhárítva, ó örök Atya, a Te szeretett egyszülött Fiad, a mi Urunk Jézus Krisztus által, Aki Veled él és uralkodik, a Szentlélekkel egységben, most és mindörökké.

Ámen.

Második ima:

Úr Jézus Krisztus! Te, Aki kegyeskedtél értünk meghalni a szent kereszt fáján, és Önmagadat teljes igénytelenséggel a mennyei Atyának ajánlottad, kegyeskedjél a Te mennyei Atyád elé terjeszteni és felajánlani a Te szent halálodat, hogy X haldoklónak (vagy: a világ végezetéig élő összes haldokló embernek) rejtsék el minden vétkét, és megszabaduljon mindattól, amit bűneivel kiérdemelt. Ezt add meg ó örök mennyei Atya, a Te szeretett egyszülött Fiad, a mi Urunk Jézus Krisztus által, Aki Veled él és uralkodik, a Szentlélekkel egységben, most és mindörökké.

Ámen.

Harmadik ima:

Úr Jézus Krisztus! Te, Aki kegyeskedtél a próféták által szólni: „Örök szeretettel vonzottalak Magamhoz.” Ez a szeretet vonzott le Téged a mennyből a Szűzanya méhébe. Ez a szeretet vonzott a Szűzanya méhéből e siralom völgyébe, ez a szeretet tartott Téged 33 évig ebben a világban, és ennek a nagy szeretetnek a jegyében adtad a Te Szent Testedet valóságos Ételként és a Te Szent Véredet valóságos Italként. Ennek a nagy szeretetnek a jegyében hagytad Magad elfogatni, és egyik bírótól a másikhoz vezetni. Ennek a nagy szeretetnek a jegyében hagytad Magadat halálra ítélni, meg akartál halni és eltemettetni. És valóban feltámadtál és megjelentél a Te Szent Édesanyádnak és minden Szent Apostolodnak. És ennek a nagy szeretetnek a jegyében a saját erődből és hatalmadból mentél fel a mennybe, ahol az Atya Isten jobbján ülsz. És Te küldted el a Szentlelket Apostolaid szívébe, és mindannyiunk szívébe, akik az örök szeretet jele által remélünk és hiszünk. Így kérünk, nyisd meg a mennyországot, és vidd ezt a haldokló lelket (vagy: a világ végezetéig élő összes haldokló lelket) – minden bűne ellenére – személyesen mennyei Atyád országába, hogy ott Veled éljen és uralkodjon mindörökkön örökké.

Ámen

Jóságos Isten! A Szűzanya szeretetével egyesülve felajánlom Neked a haldoklókért Jézus drága Szent Vérét, az Ő Legszentebb Sebeit, az Ő kínszenvedését és kínhalálát, és a Legméltóságosabb Oltáriszentség szeretetét.

Ha egy ember a világ összes bűnét is elkövette volna, de halála utolsó órájában elmondjuk érte ezt a három imát, minden bűne megbocsátatik. Az ő lelke a legrövidebb ideig fog szenvedni, és üdvözül.

Többes számban a világ végezetéig élő összes haldokló emberért mindennap ajánlatos elmondani!

Az Isten számít rád

Egyedül az Isten tud alkotni,
de az alkotást te tudod érvényre juttatni.
Egyedül az Isten tud életet ajándékozni,
de te tudod azt továbbadni, és vigyázni rá.
Egyedül az Isten tud egészséget ajándékozni,
de te tudod azt megtartani, és a betegséget gyógyítani.
Egyedül az Isten tud hitet ajándékozni,
de te tudod a bizonyságodat adni.
Egyedül az Isten tud reménységet plántálni,
de te tudsz a testvérednek bizalmat szavazni.
Egyedül az Isten tud szeretetet ajándékozni,
de te tudsz mást szeretetre tanítani.
Egyedül az Isten tud békét ajándékozni,
de egyedül te egy mosolyt.
Egyedül az Isten tud erőt adni,
de te tudsz az elcsüggedtbe erőt önteni.
Egyedül az Isten az út,
de ha tudod azt másnak megmutatni.
Egyedül az Isten a fény,
de te tudsz a másik szemébe ragyogást hozni.
Egyedül az Isten tud csodát tenni,
de te tudod ehhez az öt kenyeret és a két halat elhozni.
Egyedül az Isten képes a lehetetlenre,
de te tudod a lehetőt megtenni.
Az Isten egymagában mindenre képes,
mégis úgy látta jónak, hogy rád is számítson.

Egy brazíliai bázisközösség imája

Reklámok

Leave a response and help improve reader response. All your responses matter, so say whatever you want. But please refrain from spamming and shameless plugs, as well as excessive use of vulgar language.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s